Sinerji Burs Başvurusu Ekranı Açıldı
Gündem 71 Editörü • 19 Eylül 2022 22:52
Sinerji Burs Başvurusu Ekranı Açıldı

Geçtiğimiz hafta içerisinde Sinerji Silah ve Mühimmat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Duman 300 öğrenciye burs desteğinde bulunacağını duyurmuştu.

Başvuruların 19.09.2022 Pazartesi itibariyle Podium AVM -2. Katta bulunan stantta alınmaya başlandığı duyuruldu.

Ortaöğretim ve Lise öğrencilerinin velileri ile birlikte başvuru yapmaları yüz yüze Önlisans ve Lisans öğrencilerinin ise hem www.sinerjisilah.com.tr adresinden hem de stanttan yüz yüze başvuru yapabilecekleri bilgisi verildi.

25.09.2022 Pazar gününe kadar başvuruların devam edeceği ve Podium AVM çalışma saatlerinde başvuruların alınacağı da eklenen bilgiler arasında.

Burs Verilecek Aylar
9 ay (EKİM-HAZİRAN)

Başvuru Başlangıç Tarihi*
19.09.2022

Başvuru Bitiş Tarihi*

02.10.2022

BAŞVURU ŞARTLARI:

  • Başvuru yapabilmek için Kırıkkale Nüfusuna kayıtlı olmak gerekmektedir.
  • Verilecek bursa aday olabilmek için öğrencinin maddi durumunun yetersiz olması gerekir. Bunun için ailesinin ve kendinin mal varlığını ve gelir durumunu belgelendirmekle yükümlüdür.
  • Önlisans ve Lisans öğrencileri ilk defa 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında kayıt yaptırmış olmalıdır.

Önemli Not! 

Sinerji Silah ve Mühimmat A.Ş. Personellerinin 1. ve 2. derece akrabaları değerlendirmeye alınmayacaktır.

BEYAN EDİLMESİ GEREKLİ EVRAKLAR:

Yeni girişli Üniversite öğrencileri için, ÖSYM YKS sonuç belgesinin fotokopisi veya karekodlu web çıktısı (Hazırlık ve 1. Sınıf öğrencileri için zorunludur)
Karne: Ortaöğretim ve Lise öğrencileri son dönem karnelerini eklemelidir.
Tüm aile bireylerini gösterir “Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği“(‘Nüfus Kayıt Örneği Belge’si oluştururken Nüfus Kayıt Örneği Tipi Bölümünden “Aile”yi seçmeniz gerekmektedir)(Zorunlu)
Öğrenciye ait nüfus cüzdanı örneği
Öğrencinin kendisi ve veli (anne veya baba) üzerine ayrı ayrı düzenlenmiş, ikametgahın Kırıkkale’de olduğunu gösterir E-devlet sistemi üzerinden alınan belge
Adli Sicil Kaydı (Öğrenciye ait E-Devlet’ten alınan“Adli Sicil Kaydı Sorgulama” sonuç ekranı
Öğrencinin rapora bağlı %40 ve üzeri engelli olma durumu varsa belgesi
Anne veya babası resmi görevde iken şehit veya gazi olmuş ise belgesi veya noterden onaylı belgesinin taratılmış hali
Çalışan anne, baba veya evli ise eşe ait, çalışılan kurumdan alınan imzalı maaş bordrosu
Gelir vergisine tabi iseler, İnternet Vergi Dairesinden alınmış Vergi Levhası
Anne-baba emekli iseler, E-Devlet’ten ‘4A/ 4B/ 4C Emekli Aylık Bilgisi’ sonuç ekranının barkodlu çıktısı
Muafiyete tabi çiftçiler için muhtardan onaylı belge, e) Muafiyete tabi olmayan çiftçiler için Tarım Bakanlığı veya Ziraat Odası’ndan onaylı belge
Çalışmayan anne, baba ve evli ise eş için, EDevlet’ten “SPAS Müstehaklık Sorgulama” sonuç ekranının barkodlu çıktısı
Kardeşler için;(Okuyan Kardeşler için zorunlu) Okuyor iseler okumakta oldukları kurumdan veya EDevlet’ten alınmış Öğrenci Belgesi
Vakıf Üniversitesi %100 Burslu olduğunu gösteren belge
Burs Sorgulaması için E-Devlet’ten Kredi / Burs Durum Belgesi Sorgulama ekranından BelgeOluştur seçeneği ile oluşturulan Kare Kodlu belge (Üniversite okuyan kardeş var ise onların edevleti’nden de ayrı belge oluşturulmalıdır)
Tapu Kayıt Belgesi: Öğrencinin kendisi, annesi ve babası adına ayrı ayrı e-devlet’ten, “Tapu Bilgileri Sorgulama” sonuç ekranının görüntüsü ve her malın detaylı döküm belgesi,kişinin adı ve T.C. kimlik numarası görünecek şekilde alınmalıdır. Tapuda kayıtlı herhangi bir malın olmaması durumunda da, kişinin adı ve T.C. kimlik numarası görünecek şekilde belge oluşturulmalıdır.
Tescilli Araç Kaydı Belgesi: Öğrencinin kendisi, annesi ve babası adına ayrı ayrı, EDevlet’ten alınan, “Adıma Tescilli Araç Sorgulama” sonuç ekranının çıktısı. (Bu belge ekran fotoğrafı alınarak, kişinin adı ve T.C. kimlik numarası görünecek şekilde alınmalıdır. Kayıtlı araç yoksa da kişinin adı ve T.C. kimlik numarası görünecek şekilde alınmalıdır)

gundem71.com – Kırıkkale Haber Merkezi