Diş Beyazlatma Fiyatları Nedir?
Gündem 71 Editörü • 23 Ekim 2022 22:04
Diş Beyazlatma Fiyatları Nedir?

Diş beyazlatma en basit şekliyle dişlerin renginin açılması amacıyla uygulanan diş hekimliği prosedürü olarak tanımlanabilir. Diş beyazlatma işlemi kapsamında leke fiziksel olarak çıkarılır ya da diş rengini açan kimyasal bir reaksiyon gerçekleştirilir. Diş beyazlatma İstanbul ve diğer illerimizde en çok talep edilen diş hekimliği prosedürlerinden biri olduğu için diş beyazlatma fiyatları hakkında bilgi almak isteyen hasta sayısı oldukça fazladır. Ancak diş beyazlatma fiyatları uygulanacak yöntem başta olmak üzere çeşitli etkenlere göre değişir. Siz de diş beyazlatma fiyatları hakkında bilgi ve diş beyazlatma randevusu almak isterseniz Dr. Sait Gezer ile iletişime geçerek kendisinin bu konudaki deneyiminden faydalanabilirsiniz.

LED Diş Beyazlatma Nedir? Ne İşe Yarar?

LED diş beyazlatma yönteminde dişlerin beyazlatılması için hidrojen peroksit gibi diş beyazlatma maddesinin yanı sıra led ışık kullanılır. LED diş beyazlatma uygulaması yapılacak hastalar ilk önce dişleri beyazlatma özelliği bulunan kimyasal bir madde ile tedavi edilir. LED ışık diş beyazlatıcı ajanın etkinleştirilmesi ve kimyasal reaksiyonun başlatılması amacıyla kullanılır. Etkileşimin gerçekleşmesi ile birlikte mavi led ışık diş minesi ne nüfuz eder ve buradaki lekeleri ortadan kaldırır. Son derece verimli olan LED ışıkların diğer bir özelliği diğer ışık kaynaklarına göre daha uzun ömürlü olmalarıdır. Isınma süreleri olmadığından en yüksek yoğunluklarda hemen devreye girebilirler.

LED ışık dişe sürülmüş beyazlatma maddesini aktive eder ve kimyasal reaksiyonu başlatmak üzere diş beyazlatma ajanlarıyla birlikte çalışır. LED ışığın, tek başına gönderilmesi halinde dişlerde renk değişikliğine neden olması söz konusu değildir. Diş beyazlatma ajanlarıyla birleştiğinde beyazlatma etkisini hızlandıracak bir katalizör rolü üstlenir. Diş beyazlatma amacıyla en sık kullanılan maddeler olan hidrojen peroksit ya da karbamid peroksit LED ışıkla birleştiğinde etkili sonuçlar alınmasını sağlar.

LED ışık, hücrelerde mutasyona yol açabilen UV ışığa göre daha güvenli bir alternatif olma özelliğine sahiptir. LED ışığın hücre mutasyonuna neden olması söz konusu değildir. Bu sayede herhangi bir risk söz konusu olmadan dişlerin beyazlatılmasına yardımcı olur. Diğer yandan diş beyazlatma uygulaması sonrası elde edilecek sonuçların kişi özelinde değişebileceği göz ardı edilmemelidir. Dişlerini düzenli olarak fırçalayan, diş ipi kullanan ve rutin diş hekimi muayenelerini aksatmayan diğer bir değişle düzenli bir ağız bakım rutini uygulayan kişi diş beyazlatma işlemi sonrası daha etkili sonuçlar elde edecektir.

Diş beyazlatma tedavisinin sonuçları temelde kişinin beslenme ve yaşam tarzı alışkanlıkları ile ilişkilidir. Dişlerde renklenmeye neden olabilen yiyecek ve içecekleri tüketmek, sigara içmek, yaş alma ve genetik faktörlerin yanı sıra düzenli olarak kullanılan bazı ilaçların etken maddeleri de dişlerdeki beyazlama etkisinin kalıcılık süresini etkileyebilir. Diş beyazlatma tedavisinden sonra elde edilen beyazlığın daha uzun süreli olması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan ilki bol miktarda su tüketmektir. Çünkü su diş minesinde lekelenmeye neden olabilecek yiyecek ve içecek bileşiklerini durulayarak uzaklaştırır. Bu nedenle özellikle kahve, şarap ya da soda gibi asitli içecekler tüketildikten sonra ağız bir bardak suyla çalkalanmalıdır. Dişlerin yüzeylerinde lekelenme oluşumunun önlenmesi için koyu renkli sıvılar mümkün olduğunca pipet kullanılarak içilmelidir. Ağız ve diş bakımı aksatılmamalı, diş hekimi kontrolleri ihmal edilmemelidir.

Işıkla Beyazlatma İşe Yarar mı?

Dişlerin profesyonel bir şekilde beyazlatılması için diş hekimlerine başvurulduğunda ilk adım dişlerin yüzeyinin temizlenmesidir. Bu sayede diş beyazlatma jellerinin dişlerin yüzeyine eşit bir şekilde uygulanması sağlanır. Diş beyazlatma işlemi sırasında hastanın ağzının açık bir şekilde tutulması ve ağızdaki yumuşak dokuların korunması için özel aletlerden faydalanılır. Diş beyazlatma jeli dişlere sürüldükten sonra yaklaşı 20 dakika kalır.

Dişler gözenekli bir yapıya sahip olduğundan sürülen beyazlatma jelini dişin mine ve dentin tabakası emer. Beyazlatıcı jellerin içinde bulunan aktif bileşen, dişteki lekelerin çıkarılmasını sağladıktan sonra vücudun güvenli bir şekilde emdiği hidrojen peroksittir. Marketlerde ve eczanelerde satılan diş beyazlatma ürünlerinin içinde bulunan hidrojen peroksitin oranı çok düşüktür. Diş hekimleri tarafından gerçekleştirilen diş beyazlatma yöntemlerinde ise yüksek konsantrasyonlar kullanır. Bu nedenle diş hekimleri tarafından uygulanan profesyonel diş beyazlatma yöntemlerinde daha hızlı ve daha etkili sonuçlar elde edilir.

Dişlere uygulandığı zaman hidrojen peroksit oksidasyon reaksiyonun gerçekleştirilmesi amacıyla bir katalizör görevi üstlenir. Oksidasyon reaksiyonu, çeşitli nedenlere bağlı olarak rengi bozulmuş moleküllerin moleküler bağlarını parçalar ve lekelerin kaybolmasını sağlar. Diğer bir değişle mine ve dentin tabakalarındaki lekeleri çözerek dişleri beyazlatır. Diş beyazlatma jeli uygulama sırasında dişlerde sadece sınırlı bir süre için tutulsa da etkisi uygulamadan sonraki 24 saat boyunca devam eder.

LED ya da ışık yayan diyor, elektriğe maruz kaldığı takdirde görünür ışık spektrumunda tek bir ışık rengi yayma özelliğine sahiptir. Eskiden UV ışık beyazlatma işlemine yardımcı olarak kullanılıyor olsa da kansere neden olabilecek hücre mutasyonlarına yol açtığının belirlenmesiyle birlikte kullanımı sona erdirilmiştir. Ayrıca blog bölümünde paylaşılan, diş beyazlatma nasıl yapılıyor içeriklerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.