Halil Öztürk’ten Çocukları Suça Sürükleyenlere Ağır Yaptırımlar İçeren Kanun Teklifi
Gündem 71 Editörü • 10 Eylül 2025 13:11
Halil Öztürk’ten Çocukları Suça Sürükleyenlere Ağır Yaptırımlar İçeren Kanun Teklifi

MHP Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Av. Halil Öztürk, çocukları suça sürükleyenlere yönelik cezaların artırılması için hazırlanan kanun teklifinin tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu.

Öztürk, son dönemde genç yaşta faillerin karıştığı cinayet ve saldırıların toplumda derin yaralar açtığını vurgulayarak, caydırıcı adımların atılmasının artık kaçınılmaz hale geldiğini söyledi.

Hazırlanan teklifte, 15-18 yaş arası çocukların ceza sorumluluğunun netleştirildiğini ifade eden Öztürk, özellikle kasten öldürme, cinsel istismar, yağma ve terör suçlarında yaş indirimi uygulanmayacağını belirtti. Ayrıca, çocukları suça alet eden kişilere verilecek cezaların da üçte birden yarısına kadar artırılacağını kaydetti.

Öztürk, “Amacımız, yaşı küçük bireylerin suçla ilişkilendirilmesini engellemek, mağdurların adalet duygusunu güçlendirmek ve caydırıcı önlemlerle toplumsal huzuru sağlamak” ifadelerini kullandı.

KIRIKKALE'DE HABERiN KALBi BURADA ATIYOR!