Uzun süredir takip ettikleri projenin artık hayata geçme aşamasına geldiğini belirten Öztürk, bu yatırımın hem Karakeçili hem de Kırıkkale için büyük bir kazanım olacağını söyledi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bakan Yardımcısı Ramazan Can ve ilgili genel müdürlüklerle yapılan görüşmelerin ardından tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Öztürk, projede mahkumların üretim yapabileceği çeşitli atölyelerin de yer alacağını belirtti.

Cezaevi projesinin bölge ekonomisine de önemli katkılar sunacağını vurgulayan Öztürk, “Yapım sürecinden tamamlanmasına kadar Karakeçili’de ekonomik ve sosyal hayat canlanacak. Yeni istihdam alanlarıyla bölge insanımıza iş imkânı sağlanacak” dedi.
Projeye destek veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve hemşehrisi Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’a teşekkür eden Öztürk, “Sayın Can’ın her zaman yanımızda olması bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
Kırıkkale için göreve geldiği günden bu yana pek çok alanda çalışmalara imza atan Halil Öztürk, ulaşımdan adalete, eğitimden yerel yönetimlere kadar birçok konuda projeleri hayata geçirmek için çabalarını sürdürüyor.