10 0cak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun

Kırıkkale’de bürokrasi ve siyasi kişiler tarafından ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü çeşitli mesaj ve programlarla kutlandı.

VALİ TEKBIYIKOĞLU’NUN ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Tekbıyıkoğlu mesajında; “Demokrasilerin vazgeçilmez bir gereği ve teminatı olan basınımızın değerli mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

İletişim ve etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, kamuoyuna doğru, tarafsız bilgi akışı sağlama, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi çok yönlü bir görevi yerine getirmektedir.

Bugün insanlar, tüm dünyadaki gelişmelere daha hızlı ulaşabilir duruma gelmiş, basın her zamankinden daha etkin bir konuma ulaşmıştır. Dolayısıyla basın çalışanlarının sorumluluğu ve meslek etik ilkelerinin önemi her geçen gün artmaktadır.

Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran, vatandaşla devlet arasında köprü görevi üstlenen basın mensuplarımızın yapmış oldukları haber, yorum ve görüşleri; çalışmalarımıza önemli faydalar sağlamaktadır.

Bu vesileyle tüm basın çalışanlarımızın bir kez daha 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.

BAŞKAN SAYGILI 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Kırıkkale’de ulusal ve yerel gazete muhabirlerinin günlerini kutladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale’de çalışan gazeteciler ile bir araya geldiği. Başkan Saygılı gazetecilerin toplumdaki olayların tarafsız ve objektif aktarılması noktasında önemli bir görev ifa ettiğini söyleyerek gazetecilere hür düşünün ve fikirlerinizi bir kalıba sokmayın ifadesini kullandı.

Başkan Saygılı,” Memleket sizin, ekstra sizin sorumluluğunuz da var. Siyasilerin görüşleri farklı farklı olabilir ama esas olan Kırıkkale. Bu çatı bizim çatımız. Bu çatının altında yaşıyoruz, bu manada özellikle gençler için söylüyorum hür düşünün, fikirlerini bir kalıba sokmasınlar, Fikriniz hür olsun” diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Araştırarak düşünün. Sizlerin bilgilendirme adına büyük bir sorumluluğunuz var, işinizi yaparken bu sorumluluğunuzu taşıyorsunuz bir de Kırıkkale’de yaşayan insan olarak var. Ben siyasete çıkarken doğduğum, doyduğum yer diye çıkmıştım. Burada doğup yada doğmamış olabilirsiniz ama doyduğunuz için bu memleket sizin. Bu manada sorumluluğu taşıyorsunuz diye düşünüyorum” ifadesini kullandı. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı düzenlenen programda, ulusal ve yerel gazete muhabirlerine çeşitli hediyeler takdim etti.

MHP MİLLETVEKİLİ AV. HALİL ÖZTÜRK 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle yaptığı yazılı basın açıklamasında, gazeteciliğin ne denli zor bir meslek olduğuna vurgu yaparak, “Mesai kavramı gözetmeden çalışan ve özellikle Türk milletinin sesi olan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım,” dedi.

“Gücünü milletten alarak mesai kavramı gözetmeden çalışan ve Türk milletinin sesi olan basın mensuplarının ağır şartlarda çalıştığının farkındayız,” diyen MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, “Gazetecilik, fedakârlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir. Türk basını, özellikle de yerel basın, milli mücadele yıllarında, milli duygulara hitap ederek, milli birlik ve beraberliğin sağlanması yönünde görevini en iyi şekilde yerine getirmiş, hem Anadolu’nun düşman işgaline karşı direnişinin yürekli sesi olmuş, hem de bu direnişin kahramanlarının destanını yazmıştır,” diye konuştu.

Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiği bugünlerde gazetecilik mesleğinin öneminin daha da arttığına vurgu yapan MHP’li Öztürk, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi, ‘Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır.’ Yine Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ifadelerinde anlam bulduğu şekliyle, ‘Şüphesiz demokrasi haber alma ve ifade özgürlüğüyle güçlenir ve zenginlik kazanır. Bin bir güçlükle mesleklerini icra etmeye çalışan değerli gazetecilerimizin çabaları takdir edilmesi gereken bir durumdur.’

“Bu vesileyle, bu anlamlı günde basın şehitlerimizi yâd ediyorum. Başta ülkemiz sathında önemli bir yere sahip olan Kırıkkale’mizin değerli gazetecileri olmak üzere, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışıyla kamuoyunun sesi olma görevini yürüten tüm gazeteci arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim,” dedi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. MURAT AĞIRTAŞ 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Her zaman doğru ve tarafsız haberlere ulaşmamızı sağlayan, durmaksızın özveriyle gece gündüz demeden çalışan yerel ve ulusal basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten kalbi duygularımla kutlar, sağlık ve başarılar dilerim.

gundem71.com – Kırıkkale Haber Merkezi