Emek ve alın terinin hayatı anlamlı kıldığını vurgulayan Başkan Önal, emekçilerin hak ettikleri değeri gördüğü adil bir düzenin önemine dikkat çekti.
Kırıkkale’nin işçi kimliğiyle öne çıkan bir şehir olduğunu belirten Önal, “Belediyemizde fedakârca görev yapan mesai arkadaşlarımız, MKE, TÜPRAŞ ve sanayi bölgemizde emek veren kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum” dedi.
Emeğin kutsallığını esas alan bir anlayışla çalıştıklarını ifade eden Önal, iş kazalarının ve çocuk işçiliğinin olmadığı, özgür ve eşit bir toplumsal düzenin inşa edilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Önal ayrıca, yaşanan ekonomik sıkıntıların en kısa sürede sona ermesini ve emekçilerin hem maddi hem manevi olarak rahatlamasını temenni etti.
“Güçlü bir toplum, emeğe saygı temelinde yükselir” diyen Önal, bu anlamlı günde emeğin ve emekçinin yanında olduklarını vurgulayarak, tüm işçilere sağlık, huzur ve kolaylık dileklerini iletti.