Kırıkkale Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim Görevine Başladı
Gündem 71 Editörü • 19 Ocak 2026 12:11
Kırıkkale Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim Görevine Başladı

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Kırıkkale Valiliğine atanan Hüseyin Engin Sarıibrahim, düzenlenen törenle görevine başladı.

Valilik binasında tören mangasıyla karşılanan Sarıibrahim’e, kent protokolü yoğun ilgi gösterdi.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel tarafından çiçekle karşılanan Vali Sarıibrahim’i; AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkanı Ahmet Önal, emniyet ve jandarma yetkilileri ile siyasi parti ve kurum temsilcileri karşıladı.

618610647 4046212335691117 3557606245609315309 n

Göreve başlamasının ardından açıklamalarda bulunan Vali Sarıibrahim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Kırıkkale’de görev yapmaktan büyük onur ve heyecan duyduğunu ifade etti. Kırıkkale’nin savunma sanayisinden tarıma kadar stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Sarıibrahim, şeffaf, hesap verebilir ve vatandaş odaklı bir yönetim anlayışıyla çalışacaklarını belirtti.

“Türkiye Yüzyılı” vizyonu doğrultusunda Kırıkkale’yi daha ileri taşımak için tüm kurum ve paydaşlarla iş birliği içinde olacaklarını dile getiren Sarıibrahim, önceki Vali Mehmet Makas’a ve kente hizmet eden tüm valilere teşekkür etti. Program, Valilik makamında gerçekleştirilen sohbetle sona erdi.

KIRIKKALE'DE HABERiN KALBi BURADA ATIYOR!