Kırıkkale’de 10 Kavşakta Kırmızı Işık İhlal Sistemi Devreye Giriyor
Gündem 71 Editörü • 27 Ekim 2025 21:14
Kırıkkale’de 10 Kavşakta Kırmızı Işık İhlal Sistemi Devreye Giriyor

Kırıkkale’de trafik güvenliğini artırmak ve kural ihlallerini en aza indirmek amacıyla başlatılan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) projesinin 2. faz çalışmaları tamamlandı.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 10 kavşak ve 37 noktada kurulum işlemleri bitirilen Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi (KİTS), 1 Kasım 2025 tarihinden itibaren aktif hale gelecek.

Sistemle birlikte, trafik kurallarına uymayan sürücüler kamera görüntüleriyle tespit edilerek cezai işlem uygulanacak. Emniyet yetkilileri, uygulamanın temel amacının “caydırıcılık” olduğunu vurgulayarak, sürücülerin trafik kültürünü yeniden şekillendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

G4RqxBLXoAASL j

Kırmızı ışık ihlalini önlemenin yanı sıra, sistemin kazaları azaltması ve şehir merkezindeki trafik akışını rahatlatması bekleniyor. Vatandaşların cezai işlemle karşılaşmamak için bu kavşaklarda trafik kurallarına azami dikkat göstermeleri istendi.

KİTS sisteminin aktif olacağı kavşaklar şunlar:

Terminal Kavşağı, Nokta Kavşağı, Nokta 2 (Makro) Kavşağı, Dispanser Kavşağı, Etiler Kavşağı, Başpınar Kavşağı, Millet (İş-Kur) Kavşağı, İstasyon Kavşağı, İmam Hatip Kavşağı ve Ankara Dörtyol Kavşağı.

KIRIKKALE'DE HABERiN KALBi BURADA ATIYOR!