Kırıkkale’de de Şubesi Bulunan Köfteci Yusuf’tan ‘Evcil Hayvan Girişi Yasak’ Kararı
Gündem 71 Editörü • 4 Eylül 2025 16:27
Kırıkkale’de de Şubesi Bulunan Köfteci Yusuf’tan ‘Evcil Hayvan Girişi Yasak’ Kararı

Türkiye genelinde birçok ilde olduğu gibi Kırıkkale’de de şubesi bulunan ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf, evcil hayvanların restoranların iç mekânlarına girişini yasakladı.

Karar, hijyen ve gıda güvenliği gerekçesiyle alındı.

Türkiye genelinde birçok ilde olduğu gibi Tokat’ta ve Erbaa’da şubesi bulunan ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf, evcil hayvanların restoranların iç mekânlarına girişini yasakladı. Karar, hijyen ve gıda güvenliği gerekçesiyle alındı.

Restoran girişlerine asılan bilgilendirme afişlerinde, uygulamanın 5996 sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” kapsamında hayata geçirildiği belirtildi. Köfteci Yusuf tarafından yapılan açıklamada, evcil hayvanların yaşamın değerli bir parçası olduğu vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

“Misafirlerimizin sağlığını korumak ve hijyenik bir ortamda konforlu hizmet sunabilmek adına bu uygulamayı hayata geçiriyoruz. Evcil hayvanların içeri alınmadığını bildirme yükümlülüğündeyiz. Dostlarımızla açık alanlarda geçireceğiniz keyifli anlar dileriz.”

6884aca1bb8f1

Alınan bu karar sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Bazı kullanıcılar uygulamayı hijyen ve gıda güvenliği açısından doğru bulurken, hayvanseverlerin bir kısmı karara tepki gösterdi.

Kararı destekleyen bir kullanıcı, “Tebrik ederim. Gıda güvenliği ve halk sağlığı açısından hayvanların yemek üretilen ve tüketilen mekanlara alınmamasını doğru buluyorum” yorumunu yaparken; kararı eleştiren bir başka kullanıcı ise “Her yolculukta köpeğim çantasında, kuşum çantasında girip yerdik ailecek. Aha da benim için bittin” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

20250904 161258

Köfteci Yusuf’un aldığı bu karar, restoran hijyeni ile hayvan hakları hassasiyetinin bir kez daha gündeme gelmesine neden oldu. Tartışmalar, sosyal medyada farklı görüşlerin çarpıştığı bir zeminde devam ediyor.

KIRIKKALE'DE HABERiN KALBi BURADA ATIYOR!