MKE Üretimi (BORAN) Havadan Taşınabilir Hafif Çekili Obüs Yunanları Korkuttu

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) tarafından üretilen (BORAN) Havadan Taşınabilir Hafif Çekili Obüs Yunan televizyon kanalında gündem oldu.

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, Genel Müdür Yasin Akdere öncülüğünde kurum içinde sosyal aktivitelerin yanı sıra başarılı projeler ile de adını dünyada duyurmaya devam ediyor.

Silah ve Mühimmat üretimi konusunda adından söz ettiren MKE, Covid-19 pandemi döneminde ise geliştirdiği sağlık ekipmanları ve maske üretimi ile de büyük başarılara imza attı.

Geçtiğimiz günlerde de MKE Genel Müdürü Yasin Akdere sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu öz kaynakları ile geliştirilerek 50 bin atım ve zorlu kalifikasyon testlerini tamamlayan Platform Makinalı Tüfek PMT-76/ 57A göreve hazır olduğunu duyurmuştu.

“BORAN” YUNANLILARI KORKUTTU

Dün bir Yunan televizyon kanalında yayınlanan programda Türk silah ve mühimmat sistemlerinden bahsedildi. 105mm “BORAN” Havadan Taşınabilir Hafif Çekili Obüs’e programda yer veren Yunan spiker; “Yunanlar Türkler Gibi Silah Yapmayı Öğrenmeli’’ dedi.

BORAN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Çap: 105mm, 30 kalibre

Ağırlık: 1710kg (Atış Kontrol Sistemi dahil)

Azami Menzil: 17km

Yükseliş: -3+70°

Yana Dönüş: 8° sağ ve 8° sol

Operasyon Sıcaklığı: -32 °C + 44 °C

Atım Hızı: 6 atım / dakika

Görev Süresi: 8 saat+

Taşınabilirlik: S-70 Sikorsky, CH-47F Chinook, AS-532 COUGAR, Mi-17 vb.

İşte o video:

https://m.youtube.com/watch?v=L34SflzOIGc

Gündem 71 Kırıkkale Haber Merkezi