MKEK, Koronavirüs İle Mücadelede Aktif Destek Veriyor

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), sahip olduğu mühendislik birikimi ve üretim kapasitesiyle Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadelede aktif destek veriyor.

Koronavirüs salgını ülkemizde görüldüğü ilk günden bu yana Genel Müdür Yasin Akdere öncülüğünde MKE salgınla mücadelede aktif destek veriyor.

TAMAMEN YERLİ VE MİLLİ CERRAHİ MASKE ÜRETİM MAKİNESİ GELİŞTİRİLDİ

Güvenlik güçlerinin maske ihtiyacını karşılayan MKEK, cerrahi maskelerin üretimi için çalışma başlattı. Geçtiğimiz günlerde Gazi Fişek Fabrikasında tamamen MKEK mühendislik bilgileriyle geliştirilen yerli cerrahi maske makinesinin üretimine başlandı. Bu kapsamda MKEK’de 8 ve askeri dikimevlerinde 3 makina devreye alınarak ülkemizin cerrahi maske ihtiyaçları karşılanıyor.

SAHRA SOLUNUM CİHAZI BEKLENTİLERİ KARŞILADI

Koronavirüs salgını ile mücadelede MKEK tarafından geliştirilen ve geçtiğimiz haftalarda tanıtımı yapılan Sahra Solunum Cihazı üzerinde yapılan çalışmalar devam ediyor. Sahra Solunum Cihazı’nın Hacettepe Üniversitesi ve Güven Hastanesi tarafından yapılan performans test sonuçlarında beklentiler karşılanırken yapılan görüşmeler sonucunda Sahra Solunum Cihazı ilk prototipi olan ambu sisteminden hava pompalı bir siteme geçildi. Sahra Solunum Cihazı’nın taşınabilir sistemi için de gerekli hazırlıklar tamamlanarak kullanıma sunuldu.

Video:

Gündem 71 Kırıkkale Haber Merkezi