Vali Sezer, Kırıkkale Şehitiliği’ndeki Törende Konuştu

Vali Yunus Sezer,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Kırıkkale Șehitliğini ziyaret ederek șehitlerimiz için dua etti.

Vali Sezer; Kırıkkale’de 15 Temmuz’da Valiyle, belediyeyle, askerle, polisle ve vatansever Kırıkkale halkıyla beraber ilk sokağa çıkan vilayet olduğunu söyledi.

Vali Sezer’in açıklamalarından satır başları;

Milletimiz 15 Temmuzda Kıymetli Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi tıpkı Kurtuluş Savaşında olduğu eşsiz bir mücadele ortaya koymuştur.  Kadınıyla, genciyle, çocuğuyla Vatan aşkı olan, millet aşkı olan bütün Türk milleti sokağa dökülmüştür ve hainlere asırlarca unutulmayacak bir ders vermiştir. Bugün burada Kırıkkale Şehitliğindeyiz sabahleyin bütün şehitlerimizin yüce hatıraları adına yaptırdığımız şehitlik anıtını ziyaret ettik. Orada Kurtuluş Savaşı’ndan, Çanakkale Savaşı’nda, Sarıkamış’ta, Azerbaycan’da, Kıbrıs’ta şehitlerimiz var. Hepsini gördük. Bu şehitler tepesinin boş olmadığını, sürekli bu memleketin bu kutsal topraklar adına, bu değerli ve mübarek topraklar adına şehitler verdiğini gördük.

Ben, bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımızı iletiyoruz. Gazilerimizden rahmeti rahmana kavuşanlara Allah’tan cennetini nasip etmesini diliyoruz. Duamız o niyetle.

Kırıkkale’de 15 Temmuz’da biz yoğuz ama burada olmamamıza rağmen o dönemdeki arkadaşlarımızla beraber Valimizle, belediyemizle, askerimizle, polisimizle, vatansever Kırıkkale halkıyla beraber, sivil toplum kuruluşlarıyla beraber ilk sokağa çıkan vilayet olmuştur. Bütün Kırıkkalelilerimize  de Kırıkkaleli hemşehrilerimize de o dönemde görev yapan arkadaşlarımıza da şükranlarımızı iletiyoruz. Allah onlardan razı olsun, Allah bir daha bu milleti bu tür badirelerle baş başa bırakmasın temennisini iletiyorum.

Gündem 71 Kırıkkale Haber Merkezi